Menneet pari viikkoa

12/06/2015 20:08

Ja taas on ollut paljon tapahtumaa ja toimintaa Unkarissa...ja Kroatiassa. Aloitellaas vaikka Budapestistä. Vihdoin tuli ensimmäinen kunnon visiitti Budapestiin tehtyä viikonlopun ajaksi nähtävyyksiä ihailemaan. Budapestiähän on tässä se 4 kuukautta mietitty :) Nähtävyyksistä en rupea enempää kertomaan, kun googlettamalla kyllä aika hyvin löytyy yleisimmät paikat mitä siellä on käytävänä. Pakko kuitenkin mainita eräs ravintola missä eilen (Aivan taas uusi visiitti Budapestiin) tuli vierailtua. TrofeaGrill, jos Budapestiin on joku menossa paikka on listalla pakko olla. Ravintolahan on syö-minkä-jaksat tyylinen paikka. Kaikki ilmaista, Viini jopa kannetaan pöytään, mutta ruuan toki joutuu suuren valikoiman takia itse käymään. Hinta liikkuu 3600 Forintista 6000 Forinttiin, riippuen käykö arkena vai pyhinä. Paikallisillehän hinta voi hieman hirvittävä olla, mutta turisteille pakko käytävä (1€=300HUF)

Kroatia

Sitten matkalle Kroatiaan. Kroatiassa tuli siis pistäydyttyä yksinkertaisesta syystä, ja tämähän on Erasmus Spring Break. visiitti kesti 4-5 päivää mukaan lukien 20h bussissa istumista. Paikalle Novaljaan ilmaantui semmoiset 2000-3000 Erasmus opiskelijaa juhlimaan eri puolilta maailmaa, kaukaisimmat Vietnamista ja Brasiliasta, joista viimeisiä tuntui olevan joka neljäs. Käytännössä yksin matkaan lähteneenä tuli sitten huoli pidettyä, että varmasti tutustuu uusiin ihmisiin. Ja näitähän riitti. semmoiset kymmenkunta uutta tuttavuutta tuli siinä pidennetyn viikonlopun aikan tehtyä. Toki mahdollisuus heidän kanssaan on suuri ettei tule näkymään muuten kuin kauhialta sattumalta, jossain festivaaleilla.

Bussin saapuessa takaisin Unkariin tuli jälleen kerran koettua Erasmus opiskelijoiden ystävällisyys. Viimeisestä Gyoriin menevästä junasta bussi oli n. 30 min myöhässä, joten yötä Budapestissähän se tarkoitti. No itselle se ei ongelma ole kun siellä hieman yllättäen sattuneista syistä ilmainen asusmus itselle löytyy. Asia aivan erikseen sitten toisella Gyorista tulleelle tytölle, jonka kanssa päätimme eri teille Kroatian ajaksi mennä. Huoli kävi kuitenkin aivan turhaksi kun hän hyvin äkkiä asumuksen eräältä ranskalaiselta herrasmieheltä sai, joka samaa tarjosi myös minulle ja koska asunto sen verran lähellä rautatieasemaa oli, päätin tarjouksen hyväksyä. Noh se Kroatiasta lyhennettynä.

Sitten Kouluhommiin

Vihdoin! Keskiviikkona saimme IBM projektin viimeisen esitelmän Budapestin IBM pääkonttorilla esittää ja siitä on nyt todistukset ja suosituskirjeet palkintona itse kullekkin + yhdelle hyväonniselle uusi Ipad. Pakko tähänkin jättää kuinka vapautunut olo on kun projektin alta sai pois. Erittäin paljon stressiä itselle se sai aikaiseen, vaikkakin turhasta kun rahaa, eikä opintopisteitä siinä ole pelissä. No tämän jännittesyideen sai sitten koko esitelmäyleisö kokea, kun aloitin esitelmää pitämään. Astelin kokoushuoneen yleisön eteen ja aloin puhumaan, ja tärisemään, AIVAN tärisemään. Tottahan toki kun tärinä alkaa niin siinä alkaa sanottavat asiatkin unohtua, mutta jotenkin sitä sitten sai itsensä kasaan parsittua ja esitelmän oman osuuden loppuun pidettyä. Noh ei luulisi tämän jälkeen enää ongelmia pienet suomenkieliset esitelmät pitävän.

Muista opinnoista ei sitten olekkaan jäljellä pari projektia joista toisen deadline ensi viikon torstaina ja viimeisen 22.6 maanantaina. Suhteellisen rento-olo vaikka lähes kaikki muut nauravatkin vieressä, jotka vielä paikalla ovat, et vieläkö sinun hyvä mies pitää opiskella.