Matkailua

26/05/2015 13:22

Olihan kiireiset 10 päivää. Ensimmäiset yli 7h yöunet sitten viimekerran päiväkirja merkinnän. Syynä tähän 3 päivän visiitti Ateenaan, josta suoraan 4 päiväksi Istanbul, josta iltamyöhään takaisin Gyor. Gyorista seuraavana aamuna klo 7.00 Lähes koko Erasmus poppoon kanssa Juhlimaan ns. "Unkarin merelle" (Lake Balaton) Kyseinen järvi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Budapestistä, joten paikka on erityisen suosittu myös turistien keskuudessa. Olihan tuo kieltämättä omanlainen kokemuksensa mennä clubin, jonka kabasiteetti on n. 2000 henkeä avajaisbileisiin. Suhteellisen villi meininki.

No otetaanhan sitten alusta. Ajatus lähteä kiertämään hieman Eurooppaa tuli yhdeltä saksalaiselta tyttäreltä, joka matkustelee suhteellisen paljon. Neitokainen löysi Lennot ja hostellit sen verran halpaan hintaan, ettei itse yksinkertaisesti vain pystynyt kieltäytymään. Enkä kadu ollenkaan että lähdettyä tuli! (Suomesta kyseiselle reissulle lähtiessä hintaa tulisi varmaan kolminkertaisesti.)

Ateena

Ateenan metrosta poistullessa iski pieni yllätys. Ei ole paikka mikään mailman puhtain. Suhteellisen paljon kulkukoiria, kissoja ja ylipäätänsä roskaa kaduilla. Hostelliin päästyä seuraava yllätys. Vessa ei toimi :) No tomera seuralaiseni ei tietenkään tätä hyväksynyt vaan vaati asian korjaukseen tai uuden huoneen ennen kuin suostuu maksamaan. Uuden huoneen lopulta sitten saimme.

Seuraavana päivänä sitten tutkimaan turistirysiä, joissa onnistuimme osissa löytämään erittäin kuvauksellisia paikkoja, missä ei ihmisiä hyvin näy. Acropolis jne. tuli erittäin tutuksi. Illasta sitten kreikkalaisen tuttavan neuvosta tutkimaan hieman Kreikan yöelämään, tosin vain parille oluelle. Seuraavana aamuna aikainen herätys rannalle. :) ja muuten vaan rentoutumaan tavalla, jos toisella. Viimeiselle päivälle jäi sitten Museo visiitit kun satuttiin päivälle, jolloin kaikki museot olivat ilmaisia. Tosin omasta mielestä aikaa museoihin olisi tarvinnut huomattavasti enemmän. Muuten 3 päivää Ateenassa ilman todellista ohjelmaa on aivan riittävästi.

Istanbul

Ennen lähtöä kyselimme Turkkilaisilta vaihtareiltamme tipit ja nähtävyydet Istanbulista. Heidän antamansa ei kauheasti poikennut mitä itse Internetistä kaivelimme. Paikan päällä Istanbulissa vasta tuli tajuttua kuinka iso se lähes 15 miljoonan asukkaan ja kahden mantereen kaupunki onkaan. Kaiken lisäksi, kun pääsi tottumaan Ateenan erittäin hyvään Metroon, Istanbulin julkinen liikenne tuntui takkuilevan vähän jokapuolella. Nähtävyyksiä tuli Hagia Sofiasta, Topkapin palatsiin lähes kaikki nähtyä. Plus joitain paikkoja, joita turkkilaiset toverimme suosittelivat. Tähän en kaikkea näkemääni ymmärrettävistä syistä rupea listaamaan.

Paikallisesta ruuasta täytyy mainita, että oli kyllä pienoinen pettymys. Turkkiin mennessä Kebabin odottaisi maistuvan aivan taivaalliselta, mutta ilmeisesti oma makuaisti on liian tottunut suomalaiseen sukulaiseensa. Sama julistus ruuasta kuului myös seuraltani.

Yhteenvetona Istanbulista mainittakoon, että 4 päivää kaupungissa ei todellakaan riitä kaiken kokemiseen. Vaikka itse tuli vähän kaikkea nähtyä, jäi paljon näkemättäkin. Ajoittain esimerkiksi tuntui esimerkiksi, että Grand Bazaarissa voisi helposti vaikka koko päivän viettää. Ja "pienellä" kävelyllä löysimme todellakin aidon paikallisen markkinapaikan ilman ainuttakaan turistia kaupungin Euroopan pohjoispuolelta. Tuollaisia, pieniä aarteita kaupunki tuntui olevan täynnä, ja sen tutkimiseen ei muutama päivä ole tarpeeksi.

Opinnoista

Istanbulissa ollessani sain kuulla ikävän uutisen, että eräs opettajistani on menehtynyt yllättäen sydänkohtaukseen. Kyseinen henkilö oli erittäin arvostettu ja mailmaa nähnyt mies. Loistava opettaja ja ennen kaikkea hieno ihminen. Tässä sitten sain selviteltyä, kuinka omat kurssini jatkuvat kyseisen opettajan kursseilla. Häneltä oli siis tulossa 12 opintopistettä (Lähes puolet kokonais määrästäni). Onneksi yhtä projektia vaille hän kerkesi työni tarkastaa ennen tradegiaa. Paikallinen KV-koordinaattori selvitteli sitten koko oppilaitoksen johtajan tarkastamaan viimeisen projektini. Onneksi siis kaikki järjestyi. Ainut etten voi enää neuvoja tarvittaessa kysellä.